wtorek, 5 sierpnia 2014

Bulion szafranowy

Dziś nietypowo bo bez zdjęcia. 
Chciałabym podzielić się z Wami przepisem na bulion szafranowy pochodzący z bloga Kwestia smaku
Bardzo prosty w wykonaniu a może niejednokrotnie przydać się w kuchni jako baza do różnych dań.

Składniki :
- 1 litr wody
- warzywa: 1/3 obranej cebuli, pół obranego korzenia pietruszki, kawałek pora, 2 łodygi natki pietruszki
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżka sosu sojowego
- 3 łyżki sosu rybnego
 - szczypta nitek szafranu
- szczypta soli i pieprzu do smaku

Do garnka wlać wodę, dodać warzywa, sos sojowy, sos rybny, szafran, sól i pieprz. 
Gotować pod przykryciem na średnim ogniu przez około 30 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz